1. Se trece pieptul de pui printr‑un jet de apă rece, se lasă să se scurgă şi se porţionează. Se ung bucăţile de piept cu unt, se condimentează cu sare şi piper, se pun în tavă, se stropesc cu puţină apă şi se bagă în cuptorul încins.
2. Separat, într-o crăticioară se topeşte untul, se pune făina cernută, se amestecă cu un tel uşor să nu facă cocoloaşe şi apoi se adaugă laptele călduţ, amestecându- se uşor să nu se lipească.
3. Sosul se condimentează cu sare, piper, nucşoară şi parmezan. Se adaugă mărarul tocat mărunt şi se lasă acoperit cu un capac, la rece.
4. Între timp, se scoate pieptul de pui, se așază pe un platou, se stropeşte cu sosul în care s-a copt, se toarnă sosul alb şi se serveşte cu salată de fasole verde şi felii de roşii tăiate.