1. Se curăţă pentru început mazărea, se spală şi se pune separat să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate din apă şi se lasă să se scurgă în sită.
2. Pentru gogoşele, se bat ouăle cu sare, se adaugă uleiul, smântâna şi făina cernută. Se amestecă bine şi se obţine o pastă consistentă. Dacă este prea groasă, se adaugă puţină apă minerală. Gogoşelele se prăjesc în uleiul încins în prealabil. Se toarnă compoziţia cu ajutorul unei linguriţe şi se lasă până se rumenesc.
3. Separat, se spală pulpele de pui, se curăţă de pieliţe şi se pun şi ele să fiarbă. Se ia spuma şi, după ce s-a limpezit supa, se pun legumele curăţate. După ce au fiert, se scot în sită şi, împreună cu mazărea fiartă, se pasează cu blenderul. Piureul de legume se diluează cu zeama în care au fiert.
4. Se lasă să mai dea în câteva clocote, se condimentează cu sare şi piper, se pune şi pătrunjelul tocat mărunt, apoi se opreşte focul. Supa-cremă de mazăre se serveşte cu gogoşele.