1. Pentru început, se prepară îngheţata ca să stea la rece. Se pun într-o crăticioară zahărul, apa şi vanilia. Se lasă să fiarbă circa 40 de minute până ce capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat.
2. Separat, se curăţă piersicile şi se decojesc. Se taie cubuleţe şi se adaugă în siropul rece.
3. Se pune frişca într-un bol şi se bate cu zahărul pudră. Frişca bătută se toarnă în dulceaţa de piersici şi se încorporează uşor ca să nu se lase. Compoziţia se toarnă în recipiente de plastic şi se bagă la congelator.
4. Pentru o îngheţată spumoasă, fără ace de gheaţă, este important să amestecaţi din oră în oră cu o lingură sau cu o paletă din plastic.
5. Pentru piureul de piersici, se pun apa şi zahărul să fiarbă. Se lasă să scadă, se adaugă zeama şi coaja de lămâie şi, spre sfârşit, piersicile, atât pasate, cât şi bucăţi mai mari. Se lasă să se răcească şi, după ce s-a făcut şi îngheţata, se aranjează în cupe şi se ornează cu frunze de mentă şi coaja de lămâie verde.