Perişoare picante

Perişoare picante

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g carne tocată de vită
  • 2 cepe
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei
  • miezul de la o chiflă albă
  • 1 lingurita cimbru măcinat
Pentru sos
  • 500 g roşii
  • 1 ardei roşu iute
  • 2 ardei capia
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 3-4 căţei usturoi
  • cimbru proaspăt
  • 1 lingurita zahăr
  • 2 lingurite oţet aromatic
  • busuioc proaspăt
  • oregano verde

Mod De Preparare

1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se adaugă ceapa tocată mărunt şi călită în prealabil în puţin ulei, oul şi miezul de pâine înmuiat în lapte dulce. Se presară piper, cimbru şi sare şi se amestecă bine.
2. Din carne se formează perişoarele care se fierb la foc mic.
3. Roşiile se spală, se opăresc, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Ardeii capia, usturoiul şi ardeiul iute se taie mărunt şi se călesc în ulei. Se adaugă roşiile, se condimentează cu sare, piper, cimbru, zahăr, oregano şi busuioc verde şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
4. După ce au fiert perişoarele, se scot şi se pun în sosul picant. Se bagă 15-20 de minute în cuptor. După ce s-au rumenit, se servesc ornate cu busuioc proaspăt.

Evaluează