1. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se pune într-un bol şi se amestecă cu carnea tocată, oul, cimbrul şi busuiocul. Se lasă la rece 30 de minute.
2. Separat, se pun spaghetele să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. Se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se scot în sită, se dau prin 2-3 jeturi de apă rece şi se lasă să se scurgă.
3. Între timp, se pun într-un ibric: sarea, sucul de roşii, piperul, cimbrul, zahărul şi busuiocul. Se lasă să fiarbă la foc mic şi să scadă. La sfârşit, se adaugă busuiocul verde pentru o aromă intensă şi se acoperă cu un capac.
4. Într-o oală de 2 l, se pune apă, sare şi unt. Se lasă să clocotească şi se adaugă perişoarele din carne. Se lasă să fiarbă şi apoi se scot cu spumiera. Se pun în bolul cu sosul de roşii şi se servesc cu spaghetele încălzite în puţin unt sau ulei. Se ornează cu cimbru şi busuioc proaspăt.