1. Se curăţă cartofii, ceapa, dovleceii şi rădăcinoasele. Se spală în 2-3 ape şi apoi se pun să fiarbă în apă cu sarea şi uleiul de măsline.
2. Separat, se feliază ardeii, se spală, se şterg bine şi se călesc în puţin unt. Se perpelesc câteva minute până se înmoaie, apoi se iau de pe foc şi se acoperă cu un capac.
3. Între timp, se taie cârnaţii felii potrivite şi se călesc în sucul propriu, în tigaie sau pe grătarul bine încins. După ce s-au rumenit, se scot într-un vas şi se acoperă cu o folie de aluminiu.
4. Se verifică dacă au fiert legumele, se scot din zeamă, ceapa se lasă de-o parte iar restul se pasează cu blenderul. Crema de cartofi se subţiază cu zeama în care au fiert, se potriveşte cu sare şi piper şi se adaugă smântâna. Se serveşte cu cârnaţii afumaţi rumeniţi pe grătar şi cu feliuţe de ardei copt.