1. Se spală şi se curăţă ardeii de seminţe. Se alege orezul, se spală şi se pune într-un bol împreună cu ceapa tăiată mărunt, carnea tocată, oul, mărarul verde tocat, cimbru, sare şi piper. Se frământă bine compoziţia de carne.
2. Se umplu ardeii, apoi se aranjează într-o cratiţă unsă cu ulei . Se acoperă cu apă călduţă, se adaugă legătura de mărar uscat şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
3. Între timp, se curăţă ceapa pentru sos. Se taie solzişori şi se căleşte în uleiul încins. Se lasă să se înmoaie şi se adaugă piureul de roşii. Se condimentează cu sare, piper, busuioc, şi se lasă să scadă.
4. După ce au fiert ardeii pe aragaz, se bagă 20-30 de minute la cuptor să se rumenească. Ardeii umpluţi se servesc cu sosul preparat şi smântână. Se ornează cu frunzuliţe de busuioc verde.