1. Bucăţile de crap se lasă 1-2 ore în apă rece cu o lingură de oţet sau zeama de la o lămâie. Separat, se pun într-o oală 2 l de apă, ulei şi o lingură de sare şi se lasă să dea în clocot.
2. Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe.
3. Bucăţile de peşte se scot din apa în care au stat, se clătesc bine şi se pun în apa clocotită. Când a început să apară spuma, se curăţă până se limpezeşte apa. Se adaugă legumele şi se lasă să fiarbă la foc mic.
4. Borşul se fierbe separat cu frunzele de leuştean şi, după ce a dat în 3-4 clocote şi au fiert şi legumele, se pune în ciorbă împreună cu sucul de roşii. Se mai clocoteşte 10-15 minute şi apoi se opreşte focul. Borşul se serveşte cu mărar şi leuştean.