1. Se pune carnea tocată într-un bol, se adaugă sare, piper, cimbru măcinat și 2-3 linguriţe de apă. Se frământă compoziţia 5-10 minute până se leagă. Se lasă câteva minute la rece.
2. Separat, se curăţă şi se spală usturoiul. Ardeiul capia se curăţă şi se spală de sâmburi şi se taie rondele potrivite. Se ung beţele de frigărui cu grăsime. Grătarul se lasă să se încălzească şi se unge cu grăsime sau cu ceapă albă.
3. Se scoate carnea tocată şi se formează chifteluţele. Se iau beţele de frigărui şi crenguţele de rozmarin şi se intercalează chifteluţele cu usturoiul şi ardeiul capia. Se pun pe grătarul încins şi se rotesc des pentru a se coace uniform.
4. Se pregătesc sosurile. Pentru sosul alb, se rade gulia, se stoarce şi se amestecă cu smântână, uleiul de măsline şi cu sarea. Se ornează cu frunzuliţe de busuioc şi mentă. Pentru sosul roşu, se opăresc roşiile, se curăţă şi se pasează cu blenderul împreună cu ardeiul capia. Se condimentează cu cimbru, sare, piper, busuioc şi se fierbe. După ce a scăzut, se ia de pe foc. Chifteluţele se servesc cu sosurile aromate.