Îngheţata de fistic:
1. Se bat gălbenuşurile împreună cu zahărul. Se adaugă laptele şi se pune toată compoziţia la foc mic. Se amestecă
până începe să fiarbă.
2. Se strecoară compoziţia, se adaugă fisticul măcinat şi se lasă la răcit.
3. Între timp, se pregăteşte frişca. Se amestecă cele două compoziţii, frişca şi laptele cu fistic, se pune totul într-o cutie cu capac şi se lasă 3-4 ore la congelator.
Îngheţata de vanilie:
1. Se pune laptele la fiert. Când începe să dea în clocot, se adaugă pliculeţele de zahăr vanilat şi se lasă să fiarbă la foc mic.
2. Într-un vas, se bat ouăle împreună cu zahărul. Se adaugă laptele cald, se amestecă şi se pune iar pe foc. Se fierbe până se îngroaşă compoziţia. Se trage deoparte, se amestecă, se lasă la răcit, apoi se bagă la congelator.
Îngheţata de zmeură:
1. Se pasează zmeura cu blenderul. Separat, se amestecă zahărul cu laptele, se adaugă zahărul vanilat şi se pune totul la fiert, la foc mic, amestecându-se mereu, până se topeşte zahărul. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu zmeura pasată.
2. Se pune totul într-o cutie şi se bagă la congelator.
Îngheţata de caise:
1. Se spală caisele, se curăţă coaja şi se pasează cu blenderul.
2. Se bat gălbenuşurile, se adaugă zahărul şi laptele, se amestecă bine şi se pune totul pe foc mic, până se îngroaşă compoziţia.
3. Se trage deoparte, se lasă să se răcească, apoi se adaugă în compoziţie caisele pasate şi frişca. Se amestecă bine. Se pune într-o cutie şi se bagă la congelator. În pahare speciale de îngheţată se pune câte o cupă din fiecare aromă, apoi se ornează cu bucăţi de căpşuni şi kiwi, cu stafide şi bucăţele de ciocolată.