1. Într-o tavă cu pereţii ceva mai înalţi, se aşază un strat uniform de biscuiţi fărâmiţaţi.
2. Separat, într-un bol, se amestecă brânza de vaci cu mierea, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi esenţa de vanilie, până se obţine o pastă omogenă.
3. Caisele se spală, li se scot sâmburii, apoi se dau prin maşina de tocat sau prin blender. Piureul obţinut se adaugă în compoziţia de brânză.
4. Gelatina se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se adaugă peste compoziţia de brânză cu caise. Se omogenizează totul, apoi se toarnă amestecul obţinut, în strat uniform, peste biscuiţii sfărâmaţi. Se nivelează frumos desertul, apoi se dă la rece.
5. Se lasă minimum 12 ore înainte de a se consuma. Se poate orna cu feliuţe de caise proaspete.