1. Se spală varza, se curăţă de foile tari de deasupra şi se toacă fin. Se pune într-un bol şi se amestecă cu sare, după gust.
2. Separat, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se lasă câteva
minute în apă rece şi apoi se pun la scurs, în sită.
3. Se curăţă ceapa, verdeaţa, se spală şi se taie mărunt. În bolul cu varza se pun ouăle, verdeaţa, smântâna, untul moale, baconul afumat şi tăiat fâşii şi pastele. Se amestecă bine în toate sensurile până se obţine o compoziţie consistentă şi legată.
4. Între timp, se pregăteşte o tavă termorezistentă, se aşază aluatul, se întinde pe margini, se presează bine cu degetele şi apoi se toarnă compoziţia. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă să se rumenească. După ce s-a copt, se lasă câteva minute să se răcorească. Se ornează cu ardei roşii, tăiaţi rondele.