1. Se trece ciolanul de porc printr-un jet de apă călduţă şi se opăreşte 5-10 minute în apă clocotită, atât cât să se înmoaie.
2. Se scoate din apa clocotită, se lasă în sită să se scurgă, se condimentează cu sare, piper, se stropeşte cu ulei şi se tapetează cu susanul prăjit. Se pune în tava tapetată cu ulei şi susan şi se stropeşte cu vinul roşu. Se bagă tava în cuptor, la 220˚C.
3. Între timp, se curăţă legumele. Cartofii şi dovleceii se spală, se curăţă de coajă şi se taie felii. Se stropesc cu ulei, se condimentează cu boia dulce şi picantă şi se amestecă cu ardeiul copt.
4. Legumele se pun într-o tavă şi se bagă la cuptor lângă ciolanul de porc. După ce s-a rumenit ciolanul, se scoate din cuptor, se feliază şi se serveşte cu legumele coapte.