1. Se curăţă rădăcinoasele, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Dovlecelul, ardeii şi cartoful se curăţă şi se taie cubuleţe. Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă împreună, la foc mic.
2. Se feliază pâinea şi se taie cubuleţe, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează cu sare, piper şi usturoi măcinat şi se introduc în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă să se rumenească 20 de minute.
3. După ce au fiert rădăcinoasele, se scot cu spumiera. Ceapa se dă de-o parte, iar restul se pasează şi se încorporează în zeama în care au fiert. Se adaugă sucul de roşii şi se lasă să clocotească aproximativ 10 minute.
4. Ciorba de roşii se ornează cu frunzuliţe de rozmarin şi pătrunjel şi se serveşte cu crutoanele aromate şi puţin picante.