1. Se curăţă morcovii, ardeiul, ceapa, ţelina şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. Se lasă să fiarbă la foc mediu, ca să nu scadă zeama prea mult.
2. Separat, se spală roşiile, se opăresc 5-10 minute şi apoi se decojesc. Se pasează cu blenderul. Sucul de roşii se trece prin sită şi apoi se lasă să clocotească vreo câteva minute la foc mediu.
3. Se verifică dacă au fiert legumele, se scot din zeamă, ceapa se aruncă, se păstrează un morcov pentru ornat iar restul se pasează cu blenderul. Crema de legume se toarnă în zeama de supă şi se lasă să clocotească. Se adaugă sucul de roşii şi se pune la fiert.
4. După ce a mai clocotit 15 minute, se opreşte focul şi se ornează cu rondele de morcovi şi cu ţelină proaspătă. Ciorba de legume se serveşte cu pâine proaspătă de secară.