1. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, vanilia şi cu untul. Se obţine o cremă fină, se adaugă cacaua şi făina cernute şi se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt. Se întinde uniform şi se bagă în cuptorul preîncălzit.
2. Între timp, se pun foile de gelatină să se înmoaie în apă călduţă. Separat, se prepară crema. Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi laptele şi se pun să fiarbă. După ce au fiert, se adaugă gelatina şi se amestecă uşor, să se omogenizeze.
3. Compoziţia se împarte pentru cele două arome. Jumătate se prepară cu esenţă de vanilie şi stafide, iar cealaltă jumătate cu esenţă de rom şi cacao. Se bate frişca. Se împarte şi se amestecă cu cremele. Se încorporează uşor ca să nu se lase.
4. Pentru crema de budincă de ciocolată, se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă ciocolata topită la baie de aburi, făina cernută şi laptele fierbinte. Se amestecă încontinuu să nu se formeze cocoloaşe şi, când s-a întărit, se adaugă untul.
5. După ce s-a copt blatul, se scoate din tavă şi se pune la răcit. Apoi se aşază pe o formă detaşabilă, tapetată cu folie de aluminiu. Se toarnă un rând de cremă de cacao, apoi cel de vanilie şi apoi budinca de ciocolată. Se bagă forma la rece şi, după ce s-a întărit, se scoate şi se ornează cu ciocolată şi bomboane.