1. Pentru aluat, se cerne făina într-un castron sau lighenaş, se face la mijloc o adâncitură în care se pune sarea dizolvată în apă, sarea (sau margarina) la temperatura camerei şi gălbenuşul. Aluatul se frământă bine, apoi se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute.
2. Între timp, se fierb ouăle tari, iar apoi se răcesc treptat în apă rece. Se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi.
3. Se ung formele de tartă cu margarină. Aluatul se întinde pe planşeta presărată cu făină, în strat de 3-4 mm. Se tapetează cu aluat formele, se înţeapă cu furculiţa şi se bagă la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
4. După ce s-au copt, se lasă la răcit şi apoi se scot cu grijă din forme să nu se rupă. Se umplu cu crema de brânză, care se nivelează.
5. Tartele se decorează cu jumătăţile de ou fierte, cu grămăjoare de icre şi cu puţin mărar.
6. Se servesc reci, proaspăt scoase de la frigider.