1. Ouăle se sparg şi se separă. Albuşurile se bat spumă cu 150 g zahăr, care se adaugă treptat. Gălbenuşurile se freacă
bine cu 100 g zahăr.
2. Peste gălbenuşuri, se adaugă făina şi zahărul vanilat, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe. Se toarnă şi laptele rece, câteva picături de esenţă şi 50 g unt topit. Se pune totul pe foc, la baie de abur şi se amestecă, până începe să se îngroaşe şi să capete consistenţă. Se lasă apoi la răcit.
3. Când compoziţia s-a răcit, se încorporează albuşurile, amestecând uşor. Un vas termorezistent sau mai multe forme se ung cu unt şi se tapetează cu făină. Compoziţia preparată se toarnă în forme. Se introduc în cuptor, la foc mic. După 10 minute, se creşte temperatura la nivel mediu şi se mai lasă încă 10-15 minute.