Crap în sos roşu cu usturoi

Crap în sos roşu cu usturoi

Ingrediente

  • 1 crap potrivit, curăţat
  • 500 ml bulion de roşii
  • 100 ml vin alb
  • 30 g amidon alimentar dizolvat în 50 ml apă
  • 2 linguri pesto rosso
  • 1 lingurita zahăr
  • sare de mare
  • 4 căpăţâni usturoi
  • 2 ardei graşi galbeni, curăţaţi şi feliaţi
  • 250 g roşii cherry

Mod De Preparare

1. Se încinge cuptorul la 200˚C. Între timp, se aşază crapul într-un vas termorezistent.
2. Separat, într-un vas, se amestecă bulionul cu vinul, amidonul alimentar, pesto rosso, zahărul şi sarea de mare, după gust.
3. În burta peştelui se bagă câţiva căţei de usturoi curăţaţi, câteva felii de ardei şi câteva roşii cherry. Deasupra lui, se toarnă compoziţia cu bulion de roşii şi se presară restul de usturoi, ardei şi roșii.
4. Tava cu peşte se dă la cuptor timp de 30 de minute, până când carnea se rumeneşte şi sosul s-a îngroşat puţin.

Evaluează
Alte rețete