1. Se curăță peştii, se spală bine și se lasă să se scurgă în sită. Se crestează și în spațiile goale se pun feliile de lămâie. Se condimentează cu sare, cimbru și piper. Se stropesc cu ulei și vin și se lasă la rece, aproximativ o oră.
2. Cartofii se curăță, se spală și se feliază. Roșiile și chill i se spală și se taie mărunt. Ceapa roșie se taie solzișori și se freacă cu un praf de sare grunjoasă.
3. Se unge tava cu ulei, se pun cartofii, roșiile, chili și ceapa roșie. Se așază dorada pe deasupra și foile de dafin. Se bagă în cuptorul încins și se coc la foc mediu. Dacă mai este nevoie, se mai stropesc cu puțin vin și se lasă să se rumenească.
4. Dorada se servește cu garnitură de cartofi și se ornează cu frunzulițe de pătrunjel proaspăt și cimbru uscat și verde. Se servesc cu zeamă de lămâie și sos picant-aromat.