Sirop de coacăze roşii

Sirop de coacăze roşii

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g coacăze roşii
  • 2 frunzuliţe de mentă
  • 500 g zahăr
  • 1 litru lichior de fructe
  • seminţe de anason
  • cuişoare
  • scorţişoară

Mod De Preparare

1. Se spală coacăzele, se culeg boabele şi se lasă la scurs pe un prosop de bucătărie. Se amestecă cu zahărul, se pun într-un borcan mare şi se lasă peste noapte, ca să îşi lase sucul.

2. Se pune lichiorul de fructe într-o sticlă şi se adaugă scorţişoara şi cuişoarele. Se închide sticla şi se agită bine. Se lasă 3 luni într-un loc cald.

3. Se strecoară lichiorul printr-o sită într-un borcan mare şi se adaugă cu grijă boabele de coacăze. Se poate servi imediat.

Evaluează