1. Se taie mușchiul de porc astfel încât să se poată rula. Se bate cu ciocanul de șnițele, se unge cu unt, se condimentează cu sare, cimbru și piper și se lasă 10 minute la rece.
2. Între timp, se spală orezul și se căleşte în unt. Se adaugă apă călduță treptat până începe să se îngroașe. Se adaugă caisele și cimbrul și se mai lasă 3-4 minute la foc mediu.
3. Se scoate carnea, se întinde pe o planșetă și se umple cu compoziția de orez. Se rulează și apoi se leagă cu ață, ca să nu se destrame. Se aranjează în tavă, se stropește cu ulei și apă, se pune foaia de dafin și se dă la cuptor.
4. Se curăță morcovii și se fierb în apă cu sare. După ce au fiert, se călesc în unt și se condimentează cu sare. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și cimbru uscat. După ce s-a rumenit mușchiul de porc, se scoate, se feliază și se servește cu soteul de morcovi.