Mod De Preparare
- Se spală organele de miel şi se tin în apă cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele si inimile de pui.
- După fierbere se scot, si se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi tarhonul.
- Compozitia pentru drob de miel se amesteca bine cu ouale, smantana, condimentele si se pun intr-o tava de yena sau de cozonac unsă cu unt si presarata cu pesmet.
- Se pune în cuptor si se tine pana cand capata o culoare maronie.
Reteta trimisa de Stoica Camelia
Drob de miel – trucuri de la gospodine
- Opţional: se pot pune 3 oua fierte tari. Feliile de drob de miel capata culoare si au un aspect deosebit.
- Pentru un aspect deosebit și un gust pe măsură, poți să folosești prapur de la miel. Prapurul se așază în tavă, după care se pune compoziția pentru drob de miel.
- E bine să alegi carne de miel mai slabă, să fie fermă la atingere, să aibă culoare rozalie și să nu fie lipicioasă.
- Pentru carnea de miel, cele mai bune condimente sunt usturoiul, boiaua dulce, seminţele de muştar, cimbrul.