Drob de miel

Drob de miel

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • organele de miel (ficat, rinichi, plamani, inima)
  • 1/2 kg pipote si inimi de pui
  • 1/2 kg ficat de pasare
  • 2 cepe
  • 4-5 fire usturoi verde
  • putin tarhon
  • 6 fire ceapa verde
  • 6 oua
  • 2 linguri smantana
  • pesmet
  • 50 g unt
  • piper, condiment pentru drob, sare, delikat

Mod De Preparare

  1. Se spală organele de miel şi se tin în apă cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm şi se pun la fiert împreună cu ficatul, pipotele si inimile de pui.
  2. După fierbere se scot, si se dau prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa uscată, ceapa verde, usturoiul şi tarhonul.
  3. Compozitia pentru drob de miel se amesteca bine cu ouale, smantana, condimentele si se pun intr-o tava de yena sau de cozonac unsă cu unt si presarata cu pesmet.
  4. Se pune în cuptor si se tine pana cand capata o culoare maronie.

Reteta trimisa de Stoica Camelia

Drob de miel – trucuri de la gospodine

  • Opţional: se pot pune 3 oua fierte tari. Feliile de drob de miel capata culoare si au un aspect deosebit.
  • Pentru un aspect deosebit și un gust pe măsură, poți să folosești prapur de la miel. Prapurul se așază în tavă, după care se pune compoziția pentru drob de miel.
  • E bine să alegi carne de miel mai slabă, să fie fermă la atingere, să aibă culoare rozalie și să nu fie lipicioasă.
  • Pentru carnea de miel, cele mai bune condimente sunt usturoiul, boiaua dulce, seminţele de muştar, cimbrul.
Evaluează
1star1star1star1stargray 3.5 / 5 - 3 voturi