De Ileana Voicu,
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 25 MINUTE – COACERE: 30 MINUTE
►►4 dovlecei
► 2 cepe
► ulei de măsline
► sare, piper măcinat
► 2 căţei de usturoi
► 400 g carne tocată
► 120 g orez
► 1 lingură cimbru tocat
► 100 g brânză rasă
► 100 g unt
► 500 ml supă de legume
► 8 roşii
► Dovleceii se spală, se curăţă de cotor şi li se taie un capac şi se scobesc cu o lingură.
► Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Se încălzeşte uleiul de măsline şi se pune la călit ceapa, se lasă să prindă o culoare aurie şi se dă deoparte. Usturoiul se curăţă. Se amestecă orezul, carnea tocată şi ceapa; se pune apoi usturoiul, sarea, piperul şi cimbrul.
► Se spală roşiile, se curăţă de pieliţă şi se toacă foarte fin.
► Se umplu dovleceii cu această compoziţie şi se pun într-o tavă unsă cu unt. Brânza se rade mărunt, se amestecă cu untul şi se presară peste dovlecei. Roşiile se pun printre dovlecei, se toarnă supa de carne şi se dă la cuptor (180°C), timp de 30 de minute.
Când cumperi dovleceii, ai grijă să aibă forma rotundă. Astfel vor fi mai uşor de umplut şi vor sta mai bine.
Foto: Thinkstockphotos
Lumea femeilor