1. Se pun la fiert 3 l apă cu sarea. Când clocoteşte, se adaugă căţeii de usturoi şi se lasă la fiert cam 5 minute. Se scot şi se pun la scurs.
2. Se pregătesc 3 sticle sau borcane. Se pune usturoiul, în părţi egale, în fiecare şi câte 3 ardei iuţi în două dintre ele.
Într-unul dintre recipientele în care s-au pus ardei iuţi se adaugă foile de dafin, în celălalt crenguţe de rozmarin. În vasul rămas, se pune cimbru.
3. Oţetul se diluează cu 250 ml apă şi se amestecă cu zahărul.
4. Se dă în clocot, apoi se toarnă fierbinte în cele 2 recipiente în care s-au pus ardeii iuţi, peste usturoi, astfel încât să acopere bine conţinutul.
5. Peste usturoiul din recipientul rămas, se toarnă uleiul de măsline.
6. Recipientele se închid ermetic şi se pun într-un loc răcoros, umbrit.