1. Se amestecă gălbenuşurile cu untul înmuiat, cartofii copţi şi daţi pe răzătoare şi cu făina. Se adaugă verdeaţa tocată, nuca, sarea şi se amestecă până ce se omogenizează.
2. Se taie feliile de pâine în cubu-leţe şi se rumenesc în unt într-o tigaie încinsă. Se scot apoi pe o farfurie şi se lasă la răcit.
3. Compoziţia obţinută din cartofi, unt, gălbenuşuri, făină şi verdeaţă se întinde cu ajutorul sucitorului într-o foaie groasă. Se pun crutoanele în mijlocul foii, apoi se rulează uşor, prinzându-se bine la capete. Găluşca obţinută se pune la fiert într-un vas cu grătar, în apă sărată, 30-35 de minute.
4. Se scoate găluşca şi se lasă la răcit pe un platou. Între timp, se taie cârnăciorii şi costiţa în felii şi se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei.
5. Se taie găluşca în felii şi se serveşte împreună cu cârnăciorii şi cu costiţa prăjită.1