1. Se scoate pentru început aluatul de la congelator să se dezghețe treptat. Se așază fructele într-o sită deasă și se stropesc cu apă rece.
2. Se separă ouăle. Într-un vas se bat albuşurile spumă cu un praf de sare și cu zahărul. Separat, se fierbe laptele cu batonul de vanilie.
3. Peste gălbenuşuri, se adaugă făina cernută și laptele fierbinte. Se încorporează puțin câte puțin, să nu se formeze cocoloașe. Se fierbe la foc mediu și se amestecă încontinuu, să nu se prindă. La final, după ce a fiert, se ia de pe foc și se adaugă untul rece. Untul îi dă un aspect plăcut și un gust deosebit de fin. Se lasă la rece.
4. În acest timp, se așază foaia în forma de tartă tapetată cu hârtie de copt. Se unge cu gălbenuș și se coace la 180°C. După ce s-a copt, se umple cu crema de vanilie și se ornează cu boabele de zmeură. Se servește ornată cu frunze de mentă și felii de lămâie.