. Se alege și se spală fasolea uscată și se lasă să se înmoaie în apă. Fasolea verde și mazărea se aleg și se pun să fiarbă, separat.
2. După ce au fiert, se scot în sită și se lasă să se scurgă. Se stropesc cu zeamă de lămâie să nu li se schimbe culoarea. Fasolea uscată se pune să fiarbă în câteva ape, până se elimină toxinele.
3. Restul legumelor se curăță, se spală, se taie cubulețe și se călesc în puţin ulei. Se adaugă fasolea uscată fiartă, mazărea și fasolea verde. Se pun într-o oală la fiert, în apă călduță, la foc mediu.
4. Separat, se spală și se opăresc roșiile apoi se decojesc. Se pasează cu blenderul. După ce au fiert legumele, se toarnă sucul de roșii și borșul fiert în prealabil, se condimentează cu sare și piper. Ciorba se servește ornată cu leuștean.