1. Se lasă aluatul să se decongeleze uşor la temperatura camerei. Separat, se spală perele şi se curăţă de coajă.
2. Se topeşte zahărul într-o crăticioară, se adaugă coniacul, scorţişoara, zeama de lămâie, batonul de vanilie şi perele întregi. Se mai stropesc cu puţină apă şi se lasă să fiarbă la foc mic.
3. După ce s-au redus la jumătate, se dau deoparte să se răcorească. Se scot apoi din cratiţă şi se lasă în sită să se scurgă.
4. Se întinde aluatul şi se taie pătrate, care se ung cu ou bătut. Pe fiecare bucată de aluat se aşază felii de pere sau pere întregi feliate, dacă acestea sunt mici. Se coc la 160°C şi, între timp, se amestecă brânza mascarpone cu frişca lichidă. Se ornează platoul cu brânză şi se aşază coşuleţul. Se pudrează cu zahăr şi se ornează cu mentă.