Desert: TARTĂ DE CIOCOLATĂ

Desert: TARTĂ DE CIOCOLATĂ

Ingrediente

  • 350 g ciocolată amăruie de post
  • 350 g margarină
  • 250 ml frişcă vegetală
  • 3 lingura rom natural
  • 350 g zahar
  • 4 lingurite cafea instant
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 300 g nucă măcinată
  • 1 praf sare
  • 300 g făină
  • boabe de cafea pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se topeşte ciocolata la baie de aburi. Se adaugă margarina şi se încorporează uşor. Se pun apoi zahărul, sarea, vanilia, cafeaua, frişca vegetală, romul şi nuca măcinată.
2. Jumătate din această compoziţie se păstrează la temperatura camerei, iar în restul se adaugă făina cernută.
3. Se frământă şi se întinde în forma tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă restul de cremă şi se dă la cuptor, la foc mic. Se ornează cu boabele de cafea.

Evaluează