● Se taie 4 felii de muşchi, astfel încât să aibă aproximativ180 g fiecare.
● Piperul verde se macină şi se presară peste fiecare felie.
● Friptura se frige uşor în ulei de măsline (pentru gătit), câte 1 minut pe fiecare parte.
● Friptura se flambează cu puţin coniac, se sărează uşor şi se pune, fără sos, în cup¬torul încălzit la 1700 C, cca 15-25 minute.
● Restul de coniac se lasă puţin pe foc.
● Se toarnă supa de carne şi se lasă puţin pe foc, să scadă.
● Se toarnă supa de carne peste coniacul evaporat şi se lasă puţin pe foc, să scadă.
● Se amestecă, în supă, smântâna şi se drege cu sare.
● Se scoate friptura din cuptor, se lasă 3 minute să se răcească, se pune pe farfurii şi se serveşte cu sosul obţinut din coniac, supă şi smântână.
● Se decorează, după gust, cu frunze de pătrunjel verde şi cu boabe de piper.