1. Pentru aluat, într-un bol se pun făina, zahărul şi sarea şi se amestecă bine. Se adaugă untul şi margarina şi se frământă până se obţine un amestec nisipos. Treptat, se adaugă apa foarte rece, până ce aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Se pune apoi într-o folie şi se dă la frigider o oră.
2. Între timp, se prepară umplutura. Se curăţă merele, se rad şi se scurg. Se pun pe foc cu zahărul şi se călesc. Se adaugă scorţişoara, nucşoara şi jumătate din biscuiţii pisaţi.
3. Se scoate aluatul de la rece. Din ¾ din cocă se întinde o foaie în tavă, tapetată în prealabil, aşa încât laturile să fie
„îmbrăcate”. Se presară deasupra biscuiţii rămaşi, apoi se pune umplutura. Se toarnă jeleul şi deasupra se face un grilaj din aluatul rămas.
4. Se unge cu puţin ou bătut şi se dă la cuptor 30-40 de minute, până capătă o nuanţă aurie.