1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare și puțin ulei, conform instrucțiunilor de pe cutie. După aceea, se scot în sită și se dau sub jet de apă rece. Separat, se spală rucola și se lasă la scurs.
2. Se feliază pieptul de curcan, se unge cu ulei și se condimentează cu sare, cimbru și piper măcinat, apoi se lasă câteva minute la rece. Roșiile se spală și se taie jumătăţi. Dovlecelul se spală și se feliază. Se presară sare, după gust.
3. Se încinge grătarul și se pun bucățile de carne. Se rumeneşte pe fiecare parte și apoi se taie feliuțe potrivite. La sfârșit, se adaugă și dovleceii și se lasă 2-3 minute.
4. Separat, se prepară sosul pentru salată. Se pun într-un bol sare, piper, zahăr, oțet balsamic, ulei de măsline și parmezan. Pastele se pun într-un bol și se amestecă cu roșiile, pieptul de curcan, dovleceii și rucola. Se adaugă sosul și se amestecă.