Dacă rămâi vreodată fără idei pentru un desert delicios, îţi recomand tarta cu cremă de banane şi jeleu de portocale. Se face rapid, uşor şi e foarte gustoasă!
1. Pentru blat, se separa albusurile si se bat cu un praf de sare pâna se întaresc. Se adauga zaharul si se bat în continuare
pâna capata o consistenţă groasă. Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul, se omogenizeaza, apoi se pune faina cernuta amestecata cu cacaua. Se amesteca usor cu o lingura de lemn, pâna la omogenizare, apoi se toarna compoziţia într-o forma de tarta cu bordura si se da la cuptor pâna trece proba scobitorii.
2. Pentru crema, se hidrateaza gelatina în zeama de portocala. Se încalzeste usor pâna se dizolva, fara a da în clocot, apoi se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu iaurtul, zaharul si bananele mixate. Se bate frisca si se amesteca în compoziţie. Se rastoarna tarta cu partea dreapta în jos, se pune crema cu un pos, apoi se da la rece. Se lasa sa se întareasca puţin, apoi se orneaza cu steluţe de jeleu de portocala si ciocolata rasa.
3. Pentru jeleul de portocale, se pun zeama de portocala, zaharul si gelatina într-un vas, se lasa 10 minute, apoi se
aduc la temperatura de fierbere, fara a da în clocot. Se lasa sa se racoreasca si se pun în forme de steluţe. Se dau la frigider pâna se întaresc, apoi se scot cu grijă.