Sucul de portocale este gustos şi sănătos şi… poate fi folosit şi în prepararea prăjiturii cu suc de portocale!
1. Pentru blat, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul (se mixează foarte puţin, nu să se topească zahărul, amestecul trebuie să rămână fluid). Se adaugă uleiul, câte puţin, şi se mixează să se omogenizeze.
2. Se adaugă apoi făina amestecată cu cacao şi praful de copt. Apoi se încorporează foarte uşor albuşurile bătute spumă. Se pune aluatul în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii (aproximativ 25 de minute), apoi se lasă să se răcească în tavă.
3. Pentru cremă, untul se freacă cu zahărul până devine spumă, apoi se adaugă brânza, esenţa de vanilie şi se mixează până se omogenizează bine. Crema astfel obţinută se întinde pe blatul răcit şi se dă la frigider.
4. Pentru glazură, se prepară budinca după indicaţiile de pe plic, numai că în loc de lapte se pune sucul de portocale. Se amestecă pe foc până se îngroaşă. Se lasă să se răcorească, iar când este doar puţin călduţă, se adaugă peste cremă. Prăjitura se lasă la rece până se întăreşte glazura.