O prăjitură cu mere perfectă pentru toată familia, care le va aminti celor mari de copilărie. Să vedem o rețetă simplă, gata în numai 30 de minute.
1. Merele se dau pe răzătoare şi se călesc 10 minute împreună cu zahărul şi margarina, tăiată cubuleţe. Nu se pune acum scorţişoara, dacă se doreşte o culoare frumoasă a prăjiturii, se va presăra pe foaie, peste umplutură.
2. Cât timp se răceşte umplutura, se prepară aluatul. Se mixează ouăle cu zahărul, se adaugă laptele, uleiul treptat, apoi restul ingredientelor. Aluatul obţinut va fi uşor de modelat, maleabil.
3. Aluatul se împarte în trei bucăţi: se pune în tavă prima foaie, urmează umplutura, peste care se cerne scorţişoara pudră. Urmează altă foaie şi restul de umplutură, apoi, evident, scorţişoara. Se completează cu ultima foaie, se unge uşor cu un strop de ulei şi se presară zahăr tos deasupra. Se dă la cuptor, la foc mediu, 45 minute.
Prăjitura cu mere se pudrează cu zahăr vanilat şi se taie numai după ce s-a răcit.