1. Pentru crustă (blatul de la baza tortului), se amestecă toate ingredientele, până se obţine un aluat omogen. Se înveleşte în folie de plastic şi se dă la frigider o jumătate de oră. Apoi se întinde o foaie care se coace pe spatele formei de tort, la foc mic, circa 20 de minute.
2. Compotul de caise se desface şi se lasă la scurs, iar gelatina se lasă la înmuiat într-un pahar cu zeamă din compot.
3. Pentru blat, gălbenuşurile se bat cu jumătate din zahăr şi cu zahărul vanilat, iar albuşurile se bat spumă tare, ca pentru bezele, cu restul de zahăr.
Se amestecă uşor cele două compoziţii, apoi se adaugă făina şi amidonul. Se toarnă în forma de tort unsă cu unt şi se dă la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, cam 20 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în formă. Se scoate apoi din formă şi se taie în două foi.
4. Pentru crema de lichior de ouă, gelatina înmuiată se amestecă uşor cu o parte din frişca bătută şi lichiorul de ouă, apoi se amestecă şi cu restul de frişcă şi se lasă la frigider.
5. Pentru umplutura de caise, se pasează caisele cu brânza proaspătă, apoi se mixează cu zahărul pudră şi iaurtul. La sfârşit se adaugă gelatina înmuiată şi se lasă la rece 30 de minute.
6. Montarea tortului se începe cu aşezarea crustei pe platou. Se pune apoi un strat de cremă de lichior de ouă, o foaie de blat, umplutura de caise, cealaltă foaie de blat şi restul de cremă de ouă.