Prepară-ţi singură pateul la tine acasă. Această reţetă de pate de porc este delicioasă şi se face uşor.
1. Cu doua zile înainte de prepararea pateului, se pregateste crusta, pentru care se amesteca untul moale cu galbenusurile, sarea si faina cu ajutorul degetelor, pâna la omogenizare, si apoi se toarna apa, puţin câte puţin. Se framânta pentru a obţine un aluat elastic, care se aduna într-o bila. Se pune la frigider pentru 24 de ore, învelita în folie alimentara.
2. Tot cu doua zile înainte, se toaca cele doua tipuri de carne, se amesteca bine cu piper, nucsoara, scorţisoara, cuisoare, ghimbir si coniac. Se amesteca foarte bine, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider 24 de ore.
3. Dupa cele doua zile, carnea se scoate, se amesteca bine cu oul, galbenusul si se pune într-un vas de cuptor uns cu puţin unt.
4. Aluatul se întinde si se asaza ca un capac peste carne si marginea vasului unsa cu unt. Se fac doua gauri în care se înfig doua bucaţi de folie de aluminiu rulate pe coada unei linguri si se da vasul la cuptor pentru 2 ore maximum. Se lasa sa se raceasca complet în vasul de copt si apoi se taie.