Dacă îţi place checul trebuie să încerci şi această reţetă. Checul de lămâie glazurat este delicios şi nu se face deloc greu!
1. Se mixează untul cu zahărul şi după ce s-a obţinut o cremă spumoasă se adaugă gălbenuşurile pe rând şi se amestecă
după fiecare.
2. Se pun şi făina, praful de copt stins cu zeamă de lâmâie, cojile rase ale celor două lămâi (spălate foarte bine înainte) şi sarea.
3. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă la final, amestecând uşor numai de jos în sus. Se toarnă în tava de chec unsă şi tapetată cu făină şi se dă la copt pentru 35 de minute. Se scoate din tavă şi se lasă să se răcească.
4. Pentru glazură, se amestecă energic sucul de lămâie şi zahărul până se obţine un sirop mai gros, albicios. Se toarnă imediat peste chec şi se lasă să se închege. Apoi se taie şi se serveşte.