Supă de morcovi

Supă de morcovi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg morcovi
  • 2 cepe
  • 2 linguri smântână slabă
  • 2 linguri ulei
  • sare şi piper

Mod De Preparare

O supă dulceagă, perfectă pentru un prânz uşor. Poţi drege supa de morcovi şi cu un pic de smântână atunci când e fierbinte.

1. Ceapa se taie peştişori iar morcovii se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari.

2. Într-o oală se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Când începe să devină translucidă, se adaugă morcovii şi se mai lasă 5 minute pe foc.

3. Se adaugă 1,5 l apă, se acoperă şi se lasă la fiert 15 minute, după care se trage de pe foc şi se lasă 15 minute să se răcească.

4. Apoi, se mixează parţial pentru a avea în supă şi bucăţi de morcov, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă smântâna şi se mai lasă pe foc 1-2 minute. Se serveşte imediat simplă sau cu crutoane de pâine.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot