Ai pregătit vreodată clătite cu ceai? Sunt delicioase şi au un gust special. Încearcă şi tu reţeta de clătite cu ceaii dacă ai invitaţi pe care vrei să-i impresionezi.
1. Se prepara o infuzie dintr-un ceai la alegere si se lasa deoparte. Într-un vas se amesteca faina, cele 30 g de zahar si sarea. Se face un gol la mijloc unde se pun ouale. Se încorporeaza adaugând lapte, puin câte puin.
2. Dupa ce a fost amestecat tot laptele se pune si ceaiul strecurat si se amesteca cu atenţie. Coaja de portocala se razuie si se opareste timp de un minut în apa clocotita. Apoi, se scoate pe un servet de hârtie si, dupa ce este bine uscata, se pune într-o tigaie cu unt topit. Se presara cu cele doua linguri de zahar pudra si se lasa pâna ce devine aurie. Se pune apoi în aluatul de clatite si se lasa 30 de minute sa se amestece gusturile.
3. Între timp, merele curaţate de coaja si seminţe se pun în cele 50 de grame de unt topit, se adauga zaharul si doua linguri de apa si se lasa pe foc 5-10 minunte sa se înmoaie.
4. Se coc clatitele si imediat se umplu cu mere si se servesc pe loc.