Încearcă această reţetă delicioasă! Plăcinta cu pui şi jambon este delicioasă, arată bine şi se prepară repede!
1. Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se frământă bine cu apă călduţă, atât cât să iasă o cocă moale, care se lasă să crească la cald.
2. Se fierbe pieptul de pui, se lasă la răcit, apoi se taie cubuleţe mici. Se prăjeşte jambonul tăiat feliuţe mici într-o lingură de ulei. Se amestecă pieptul de pui, jambonul prăjit, ceapa verde şi pătrunjelul tocate mărunt, smântâna, sarea, piperul, cimbrul, rozmarinul şi ouăle bătute, din care se opreşte puţin, pentru a unge foaia de deasupra.
3. Se unge o formă rotundă cu margarină iar 3/4 din aluat se întinde şi apoi se tapetează fundul şi marginile formei de copt. Se presară grişul, apoi se toarnă compoziţia de carne.
4. Se întinde restul de aluat, se taie fâşii care se întind deasupra sub formă de gratii. Se unge cu oul păstrat şi se dă la cuptorul preîncălzit, 40-45 de minute.