Îţi place drobul, dar vrei să eviţi carnea? Iată o reţetă simplă de drob de post! Gustul este foarte asemănător cu cel al drpbului „adevărat”.
1. Se fierb granulele de soia conform indicaţiilor de pe pachet, în apa cu o lingura concentrat de legume. Apoi se strecoara foarte bine.
2. Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc într-o lingura de ulei. Peste ceapa se adauga cartofii pasaţi, granulele de soia, pesmetul, pasta de gulas, patrunjelul tocat marunt. Se amesteca foarte bine.
3. Într-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune 1/2 din compoziţia de mai sus. Pe mijloc, pe lungime, se asaza morcovul si se acopera cu restul compoziţiei.
4. Se da tava la cuptor 50 de minute, pâna ce amestecul se dezlipeste de pe margini. Se lasa la racit, dupa care se taie si se serveste simplu sau alaturi de muraturi.