Ai nevoie de un aperitiv savuros şi aspectuos ca să-i uimeşti pe invitaţii tăi? Încearcă acest cuib rafinat de legume! Reţeta e simplă, iar preparatul e foarte gustos!
1. Cu doua ore înainte de preparare, se curaţa vrabioara bine de pieliţe iar din restul ingredientelor (mai puţin sarea si piperul) se face o marinata în care se introduce vrabioara, apoi se da la rece.
2. Pentru cuibul-garnitura, se foloseste un vas rotund care se tapeteaza la interior cu feliile de bacon, astfel încât capetele sa atârne peste buza vasului. În interior se pun sparanghelul taiat în 3-4 parţi, morcovul taiat pe lung în
bucaţi la fel de mari ca si cele de sparanghel. Se adauga ceapa taiata rondele, se potriveste de sare, se adauga piper, ulei de masline si rozmarin. Se acopera cu marginile baconului si se introduce la cuptor la 200°C pentru aproximativ 40 de minute.
3. Se încinge bine gratarul si se scoate vrabioara din marinata. Se potriveste de piper si se pune pe gratar. Se ţine 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se asaza pe farfurie, lânga cuibul-garnitura.