Îţi plac fursecurile de casă? Încearcă aceste cornuleţe cu untură delicioase, după o reţetă foarte simplă.
1. Se pun într-un castron faina, untura, galbenusurile, sarea, coaja de lamâie si se adauga treptat puţin lapte batut în care se stinge linguriţa de bicarbonat.
2. Se framânta bine pâna ce aluatul este maleabil, usor moale si elastic. Se împarte aluatul în bile potrivit de mari care se întind în forma rotunda, ca un cerc. Fiecare cerc format se taie în triunghiuri. La baza lata a triunghiului se pune câte o linguriţa de magiun amestecat cu nuca macinata. Se ruleaza usor aluatul începând de la baza lata a fiecarui triunghi.
3. Se asaza cornuleţele într-o tava tapetata cu hârtie de copt si se da la cuptor, la foc iute, pâna când cornuleţele devin aurii. Când sunt gata, se pudreaza cu zahar pudra si se servesc fie calde, fie reci.