Vrei un desert delicios care să fie şi de post şi rapid de făcut? Atunci merele în aluat sunt ceea ce cauţi:
1. Pentru aluat se amesteca sucul de lamâie cu sarea si apa. Separat, se amesteca, folosind degetele, faina si margarina. Când amestecul de faina s-a farâmiţat complet, se pune soluţia cu suc de lamâie. Se amesteca bine, se framânta si se da aluatul la rece, pentru o ora.
2. În acest timp, merele se curaţa de coaja si, cu grija, numai de casuţa cu sâmburi. Se lasa întregi si în locul seminţelor se pune câte o linguriţa de zahar, una de stafide si se presara scorţisoara. Se dau la cuptor pentru 15 minute.
3. Aluatul se întinde si se taie bucaţi care sa înveleasca fiecare mar. Din aluatul ramas se modeleaza, dupa imaginaţie, frunze sau alte elemenete decorative care se lipesc pe marul învelit. Se umezesc cu amestec de apa si zahar si se dau la cuptor pentru 20 de minute.