Sănătoasă şi gustoasă, plăcinta cu fructe uscate se face rapid, uşor şi este foarte aspectuoasă. Încerci şi tu reţeta?
1. Fructele uscate (migdale, nuci caju, nuci româneşti etc.) se mărunţesc grosier şi se pun în tava cuptorului să se coacă pentru 10 minute. După ce s-au prăjit, se scoate tava, se adaugă fisticul şi stafidele şi se amestecă. Se lasă deoparte.
2. Aluatul se aşază într-o formă de copt, se taie marginileîn plus şi se înţeapă. Se pun boabe de fasole şi se coace 20 de minute. Apoi, se scot boabele de fasole care se aruncă.
3. Între timp, frişca, untul, vanilia şi mierea se pun pe foc şi când amestecul dă în fiert, se retrage de pe foc. Separat, se fierbe zahărul şi o lingură cu apă până se obţine un sirop caramel. Când a ajuns la culoarea dorită, se varsă peste el amestecul cu frişcă. Se amestecă şi se lasă un clocot. Apoi se strecoară.
4. În caramelul strecurat se pun fructele şi apoi se toarnă peste aluatul copt din tartă. Se lasă să se răcească şi apoi se dă la rece până în momentul servirii.