Plăcinta cu fructe de pădure este sănătoasă, delicioasă şi se face uşor. Încearcă şi tu această reţetă simplă.
1. Pentru aluat, galbenusul se freaca bine cu zaharul şi sarea pâna ce se obţine o crema alba în care se pune puţin lapte. Margarina si faina se framânta pâna se obţine un aluat nisipos, în care se face un gol si se pune amestecul de ou. Se încorporeaza si, daca nu se leaga, se mai adauga un pic de lapte. Se amesteca bine si se strânge într-o bila de aluat. Se întinde si se decupeaza o foaie în funcţie de marimea tavii. Ce ramâne din aluat se poate congela.
2. Pentru umplutura, se freaca oul cu zaharul. Se adauga faina de migdale si frisca lichida.
3. În tava tapetata cu aluat care se înţeapa cu dinţii unei furculiţe, se asaza fructele complet decongelate si bine scurse si se toarna crema cu faina de migdale.
4. Se da la cuptor pentru 30 de minute si apoi se lasa sa se raceasca în tava.
5. Se serveste presarata din abundenţa cu zahar pudra.