Plăcinta cu mac este delicioasă, iar această reţetă e foarte simplă. Încearcă şi tu!
1. Pentru aluat, se amestecă la lingură sau în robot toate ingredientele în afară de ouă. După ce untul s-a dizolvat complet, se adaugă ouăle şi se amestecă bine. Aluatul se pune la rece până la pregătirea umpluturii.
2. Macul şi laptele se pun la foc mediu şi se amestecă mereu cu o lingură de lemn. Se lasă 30 de minute la fiert şi e gata când laptele a dispărut. În acest moment se adaugă zahărul, mierea, stafidele şi făina de migdale. Se pune totul din nou pe foc şi se lasă 20 de minute amestecând mereu.
3. Aluatul se scoate de la rece şi se împarte în două părţi dintre care una mai mare. Cea mai mare se întinde şi se aşază în tava de copt unsă cu unt, se toarnă 3 ouă bătute şi peste ele amestecul de mac. Cele două foi se lipesc pe cât posibil între ele. Se dă la cuptor pentru 15 minute.
4. După acest timp, se scoate plăcinta şi se unge cu al patrulea ou bătut, după care se lasă la cuptor încă 30 de minute. Se taie călduţă.