Plăcinta cu nuci este delicioasă, se face rapid şi arată foarte bine. Este plăcinta ideală dacă vrei să-i impresionezi pe invitaţii tăi.
1. Pentru aluat se pun toate ingredientele în bolul mixerului şi se amestecă 10 secunde la viteză mare. Apoi, amestecul se scoate pe masa de lucru şi se frământă cu mâna. Se adună într-o bilă care se dă la rece pentru 30 de minute.
2. După acest timp se scoate, se întinde şi se aşază foaia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se umple cu fasole şi se coace 15 minute, după care fasolea se aruncă.
3. Pentru umplutură, se mărunţesc 175 g nuci şi separat se amestecă ouăle, mierea şi zahărul. Se topeşte untul şi se adaugă peste amestecul cu miere. Se adaugă cele 175 g nuci mărunţite şi vanilia.
4. Acest amestec se toarnă peste aluatul copt şi deasupra se pune restul nucilor întregi. Se dă la cuptor pentru o oră. Se lasă să se răcească în tavă înainte de a o tăia.